Szanowni seniorzy!
Czy wiedzieliście, że poznawanie nowych smaków rozwija naszą kreatywność i umiejętności poznawcze, a dodatkowo podobno kiedy robi się coś nowego lub testuje nowe smaki to tworzą się nowe połączenia neuronowe w naszych mózgach?
Mottem Unii Europejskiej jest „zjednoczona w różnorodności”, a tą różnorodnością są rownież nasze lokalne i regionalne potrawy. W polsce jak sami wiemy w gronie najważniejszych potraw znajdziemy: pierogi, schabowego, rosół i bigos, natomiast na węgrzech to będą międzyinnymi: gulasz (pörkölt), leczo z papryką i pomidorami, pikantna zupę rybną halászlé, smażony na oleju placek lángos.
Aby rozszerzać i promować unijne wartości, a także różnorodność mamy dla Was idealną opcję spędzenia czasu w większym gronie, które będzie si opierało również na wspólnym działaniu. Zapraszamy Was na warsztaty kulinarne z kuchnią bałtycką, gdzie odkryjemy smaki naszego pięknego morza.
Miejsce: Sienkiewicza 55
Data:
.
, 13:00
Zgłoszenia pod numerem: 605 420 320
Będziemy czekać z niecierpliwością!
Dodaj komentarz